In vino veritas 🥂

Študija primera projekta Vinakoper.

Obljuba dela dolg. Čeprav ne pišem z nogo v ”luftu”. Res sem 2 dni po operaciji jo držala v ”luft”, no na kavču doma. Ampak po pravici, takrat doma sem gledala TV (ID discovery, umori) 📺 in niti pod razno nisem padla v ”film” Vinakoper, kar je škoda, a res nisem. 🍷

In sedaj ne pišem niti v pisarni, niti doma…moje top mesto za pisanje je Delicius Caffe.

Verjetno zato, ker imam ob torkih in četrtkih uro in pol časa (otrok na treningu 🏆), da v miru (čeprav vse okoli mene je vrvež) nekaj spišem.

VINAKOPER PROJEKT, je projekt, ki se mi je usedel na srce. Prvič zato, ker je bil to eden večjih projektov, ki se je zgodil na enem prostoru, na enem mestu. 61 tekočih metrov stene, zapolnjene s svetlobnimi napisi.

 

Ideja se je na Vinakoper porodila že, mislim da leta 2021, ampak bila je le misel in za takrat je pri tem ostalo. Nekaj predlogov smo naredili, ampak to ni bilo to. Ne za njih, niti za nas.

Potem so letos, konec pomladi sporočili, da bodo ”oblekli” celotno steno zunaj, ki je lepo izpostavljena in bi jo izkoristili za oglaševanje. Uredili so to, nam priskrbeli kontakt, da smo se lahko že na začetku pripravili. Dobro sodelovanje obrodi tudi dobre sadove. 🍇

Prva postavitev je bila 10.6. in sledila sta skoraj 2 meseca usklajevanja. 4.8. smo imeli končno grafiko potrjeno. Med tem smo večkrat opravili dejanski ogled stanja. Popravki glede velikosti, obračanje besed, način postavitve, poravnave, barve… grafične priprave na tak in drugačen način in ogromno komunikacije, ki pa je vedno na nivoju. Vedno spoštljiva.

Če stranka ve kaj si želi, je pol dela že opravljenega. Vse ostalo so finese. In za te smo si, vsi skupaj, vzeli čas. Včasih vem, da jim je bilo že nerodno zaradi 1001 popravka, ampak pri takem projektu je vredno popravljati in do potankosti premisliti. Konec koncev je to odraz podjetja, je prvi stik mimoidočega s podjetjem. Je nagovarjanje, da se ustavi, si vzame trenutek in vstopi v Vinakoper. Ker je res vredno. Ogromno delajo na svoji vizualni podobi in verjamem, da tudi v marsičem drugem, a jaz jih poznam s te plati.

Napisi govorijo zanje.

Ustavite se na tej poti (iz Hrvaškega morja vas pelje mimo Vinakoper). Ko vidite to steno le še 50 m in desno, pa ste na pravi lokaciji.

VINSKI BUTIK, kjer poleg vina ponujajo še ogromno Istrskih dobrot.

KOGO, več kot restavracija.

 

 

VIP SOBA.

napis na steni_nesvetloben

V glavnem, VINAKOPER nima le ”the best” napisov, imajo tudi vrhunska vina in še marsikaj. Imajo odnos. Imajo dušo. In vse to delajo ljudje.

Proreklam je več kot ponosen, da je del njihove zgodbe. Hvala. Do naslednjič. 👋🏼

P.S. Delamo jim nov svetlobni totem.

Na nove zmage čin-čin. 🥂