PRIROČNIK: POMEMBNI PODATKI PRI NAROČANJU SVETLOBNIH REKLAMNIH NAPISOV

Ta priročnik je namenjen vsem, ki razmišljate o naročilu svetlobnega reklamnega napisa.Članek vas popelje skozi postopek naročanja svetlobnega napisa.

V kolikor ste se odločili naročiti svetlobni reklamni napis pri nas, se najprej pripravite na prijeten pogovor z nami.  No, tudi to. Ampak, da ostanemo pri temi, bodo to navodila, kaj vse bi vas utegnili vprašati za potrebe ponudbe ali izdelave svetlobnih reklamnih napisov. V kolikor vsega tega niste predvideli že sami.

Ko pokličete…

… vas vprašamo, če imate mogoče pripravljeno in izdelano grafiko (logotipa, napisa…), če ga imate mogoče celo že v vektorski* obliki in če nam ga lahko posredujete. Tako imamo tudi mi predstavo, kako izgleda, in vam na podlagi videnega, lažje svetujemo in podamo možnosti izvedbe. Res je, da se da isto stvar izdelati na več različnih načinov, vsak pa ima seveda potem tudi svojo ceno. Izdelek se lahko izvede popolnoma enostavno ali pa ga začinimo z vsemi možnimi zvijačami.

Imamo grafiko, usklajujemo izvedbo…

… vse to se da ali preko telefona, e-pošte, seveda pa smo veseli tudi, če kot naročnik želite priti do nas, kjer vam lahko pokažemo že narejene vzorčne izdelke. Tako si lažje predstavljate, kakšen bo končni izdelek vašega svetlobnega reklamnega napisa. Skupaj lahko pogledamo barvne lestvice za vse potrebne materiale, za vse dele njegovega izdelka. Govorimo o vaših željah in dejanskih možnostih izvedbe. Uskladimo. Ampak sem šla že predaleč… gremo nazaj.

Samostoječi svetlobni elementi

Če je reklamni napis sestavljen iz več samostojnih elementov, je zelo pomembno tudi, kako in kam ga bi želeli namestiti. Povedano drugače – kaj želena lokacija svetlobnega reklamnega napisa dopušča. Med elementi, zadaj, moramo namreč urediti elektro povezavo in ”skriti” transformatorje.

Tudi tu je opcij več. Ali zid/stena, ki dopušča dostop zadaj ali se naredi v steni elektro predinštalacija (stena se sanira, zakita, pobarva pred montažo napisa) ali pa se 3D elementi namestijo na osnovo (podkonstrukcijo), ki skrije vse električno povezave, v določenih primerih pa tudi transformatorje. Predinštalacijo lahko uredimo tudi mi. Elektro dovod in sistem prižiganja** svetlobnega reklamnega napisa pa sta stvar naročnika.

 

* Vektorska oblika grafike – Izris na podlagi geometričnih oblik, linij in točk. (pdf, dwg, eps, svg)

** Sistem prižiganja – časovno stikalo, senzor, ročno stikalo

 

Veliko informacij, mar ne?

Na kratko ponovimo ključne podatke:

  • Vaša vizija
  • Grafični izris (v kolikor ga nimate, ga na podlagi ideje izrišemo mi)
  • Mesto montaže
  • Pozicija elektro dovoda

In to je to. 

Pokličite nas!

Maša Koren, Vodja projektov