Table in napisi

Neon napisi

Tehnologija, ki jo imajo neonski napisi

Neon napisi in znaki so v svojem bistvu votle steklene cevi, ki jih mojster prekrivi v oblike črk, logotipov ali celo tridimenzionalnih skulptur. Na konce cevi pa pritrdi elektrodo in katodo, ki delujeta na visoki napetosti in nizki impedanci. V vsakem elementu neonskega napisa posebej ustvari podtlak, del izčrpanega zraka pa nadomesti z mešanico plinov, ki je odvisna od želene barve. Kot zanimivost – plin neon oddaja le rdečo in oranžno svetlobo. Ostale barve sestavljajo mešanice neona, argona, helija, kripton, xenon, radon in živo srebro. Na ta način pa lahko dosežemo preko 150 različnih barvnih odtenkov neonskega napisa.

Neon napisi: umetnost in reklama

Neonski napisi so nedvomno stičišče reklamnih napisov in umetnosti. Hkrati pa so neon napisi tudi ena najstarejših tehnologij reklamarske branže, ki je v uporabi še danes. Prvič se je tehnologija pojavila že leta 1910. Vmes je doživela že več razcvetov in zatonov, sedaj pa se za njo odločajo predvsem tisti, ki želijo svoji vizualni podobi dodati tisto “nekaj več”, kar jih bo razlikovalo od konkurence.

ZAČNIMO PROJEKT eclipse-dark-image
Akril neon znak, brivnica Ozbič

Akril neon znaki: sodobna alternativa

Akril neon znaki so odlična alternativa klasičnim neonskim napisom. Izdelani so iz akrila, ki je polimerni material. Tako so obstojni, odporni na udarce in manjše praske. Poleg tega pa so še cenovno ugodnejši, napram klasičnemu neonu. Akril neon je osvetljen z LED moduli, ki so varčnejši in varnejši od visokonapetostnega klasičnega neona. Za to pride v poštev tudi tam, kjer zaradi požarne varnosti montaža klasičnega neona ni dovoljena.

pošljite povpraševanje Ko boste kot stranka stopili v kontakt z nami, boste naleteli na prijazne ljudi, ki vam bodo pripravljeni prisluhniti in svetovati, predvsem pa pomagati na poti do prepoznavnosti in opaznosti vaše blagovne znamke.
mail-icon
eclipse-red-image

Cena neonskih napisov

Ko govorimo o ceni neonskih napisov, je pomembno omeniti, da je ta odvisna od različnih dejavnikov, kot so velikost, material in oblika. Vendar pa vam lahko zagotovimo, da so naši neonski znaki in napisi cenovno dostopni in nudijo odlično razmerje med ceno in kakovostjo.

Izkušnje so pomembne

Z vzponom LED tehnologije se je trg neonskih napisov izredno skrčil. Izdelava neonskih napisov je kljub razvoju tehnologije še vedno ročna in zahteva ogromno izkušenj in znanja. Mojstri, ki se ukvarjajo s tem pa so vse redkejši. Naši strokovnjaki so znanje izdelave neonskih napisov in izdelkov pridobili v tujini, izkušnje pa so si nabrali v več kot dveh desetletjih delovanja na trgu.

Niste našli kar iščete? Poglejte tudi ostale kategorije
Začnimo projekt izpolnite spodnji obrazec za informativno ponudbo
Contact form - Homepage

Podatki o končnem izdelku

Priponka

 
Naloži datoteko (do 20MB)

Vaši podatki